Elektromotoren

VOLTIUM heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1931. Wij zijn ooit begonnen als wikkelbedrijf voor elektromotoren en momenteel maken wij nog veelvuldig gebruik van deze opgebouwde expertise, alleen zijn onze gereedschappen en materialen natuurlijk wel een stuk moderner en efficiënter.

Uiteraard is het om economische redenen wellicht ook interessanter om niet te reviseren, maar te vervangen door nieuw. Ook dan is Voltium uiteraard de partij om uw nieuwe motoren te selecteren en te leveren. Wij leveren alle genormeerde elektromotoren maar ook maatwerk. Daarnaast is de IEC reeks standaardinductiemotoren op voorraad of met zeer korte levertijden leverbaar.

De inzet van elektromotoren lijkt steeds meer een routinebezigheid te worden door toepassing van de bekende normmotoren: gestandaardiseerd qua toerental, vermogen en bouwvormen. Niets is echter minder waar! In de huidige tijd waarin het soort toepassingen steeds uitgebreider wordt is de selectie van de juiste machine een vak apart geworden. Denk bijvoorbeeld aan  toerenregelingen met groot bereik (met alle koelingsproblemen van dien), motoren voor bijzondere omgevingen met vocht of met explosiegevaar (veiligheidsregelgeving) of verplichte inzet van energiezuinige motoren (milieuregelgeving), Selectie van motoren is daarmee eerder een specialisme geworden dan een routineklusje.

Bijzondere installaties vragen vaak ook bijzondere aandrijvingen en met name de afstemming van de motor met de daaraan verbonden componenten, zoals beveiligingen, starters, frequentieregelaars, remmen, reductoren, etc. vraagt veel aandacht. Voltium voert niet alleen de selectie van motoren voor haar klanten uit maar verzorgt ook de montage, aansluiting, eventuele uitlijning en de inbedrijfstelling uit.

Ook op het gebied van generatoren kunt u uiteraard met al uw vragen terecht bij Voltium. Daarmee is Voltium een volledige aanbieder voor alle elektrische machines van groot tot klein. Met name  de industrie weet zijn weg naar de Voltium te vinden en waarderen de kennis en inzet op deze vakdiscipline al vele jaren.