Besturingstechniek

De basis voor vrijwel alle industriële installaties en machines is de instrumentatie voor het meten en besturen zoals meetopnemers, kleppen en motoren en bedieningselementen.Zij maken allemaal onderdeel uit van de vaak complexe besturingen en regelingen. Voltium is bij uitstek de partij die deze materie beheerst. Zij heeft een onafhankelijke opstelling ten aanzien van fabrikanten en is in de eerste plaats gericht op een juist functioneren door goede afstemming tussen alle componenten. 

Een logisch vervolg op de meet -en regeltechniek is de technische automatisering middels PLC's, digitale regalars en SCADA apparatuur waarbij de automatische afloop van processen tot een hoog niveau wordt doorgevoerd. Het doorgronden van het proces en vertalen in de programma's voor regeling en besturing is essentieel onderdeel van de realisatie voor een optimale werking en de beoogde kwaliteit van het eindproduct van het proces. Voltium investeert blijvend in apparatuur en kennis om deze ontwikkelingen te volgen en in te kunnen zetten voor haar klanten en hun installaties die Voltium voor hen beheerd.

Of het nu gaat om procesinstallaties, machinebewerking,  vul- en transportsystemen, waterzuiveringsinstallaties, silo systemen, drukkerij uitrustingen waaronder rotatiedrukwerken of lichtregelingen, alles vraagt een goed inzicht in de processen en de wensen van de klant. Voltium heeft een naam hoog te houden op dit gebied. De doordachte maar pragmatische werkwijze leveren goede en robuuste installaties waar gebruikers op kunnen vertrouwen.